ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ TIRŞİK YEMEĞİ

Tırşik Yemeği

Tirşik Yemeği

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan bir çeşit türlü yemeği olan tırşik yemeği, lezzetiyle damakta iz bırakıyor. Pratik yapımıyla denemeniz gereken bir lezzet. Yanında pilav, bulgur pilavı ya da cacık ile tüketebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, tırşik yemeği tarifine geçelim. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tırşik Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 1 adet soğan
  • 2 adet büyük biber 
  • 4 diş sarımsak 
  • 2 adet büyük domates
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ 
  • 1-1,5 su bardağı su 

Tırşik Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır. Acılıkları gitsin diye tuzlu suya koyulur. 
  • Yağ tencereye alınır yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. Ardından sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir. 
  • Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür, yarım ay şeklinde doğranır. 
  • Tencereye soğanların yanına biber koyulur ve kavrulmaya devam edilir
  • Domatesler küp küp doğranır. 
  • Salçalar tencereye koyulur ve kokusu çıktıktan sonra domates ve suyu süzülen patlıcanlar eklenir. 
  • Bütün malzeme bir arada harmanlandıktan sonra su eklenerek kapağı kapalı kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!