Tırşik Yemeği

23 Şubat 2023 tarihinde güncellendi.
Tırşik Yemeği

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan bir çeşit türlü yemeği olan tırşik yemeği, lezzetiyle damakta iz bırakıyor. Pratik yapımıyla denemeniz gereken bir lezzet. Yanında pilav, bulgur pilavı ya da cacık ile tüketebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, tırşik yemeği tarifine geçelim. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tırşik Yemeği için

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 1 adet soğan
  • 2 adet büyük biber 
  • 4 diş sarımsak 
  • 2 adet büyük domates
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ 
  • 1-1,5 su bardağı su 
Tırşik Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır. Acılıkları gitsin diye tuzlu suya koyulur. 
  2. Yağ tencereye alınır yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. Ardından sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir. 
  3. Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür, yarım ay şeklinde doğranır. 
  4. Tencereye soğanların yanına biber koyulur ve kavrulmaya devam edilir
  5. Domatesler küp küp doğranır. 
  6. Salçalar tencereye koyulur ve kokusu çıktıktan sonra domates ve suyu süzülen patlıcanlar eklenir. 
  7. Bütün malzeme bir arada harmanlandıktan sonra su eklenerek kapağı kapalı kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo