ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BULGUR PİLAVI

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 25 g tereyağı
  • 1 domates
  • 3 sivri biber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı başakbaşı bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates ve biberleri ilave edin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Et suyu kaynayınca bulguru ekleyin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!