ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BULGUR PİLAVI

BULGUR PİLAVI

Bulgur pilavı
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgur pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • 25 g tereyağı
  • 1 domates
  • 3 sivri biber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı başakbaşı bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
Bulgur pilavı hazırlanışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates ve biberleri ilave edin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Et suyu kaynayınca bulguru ekleyin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!