ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ŞAM BÖREĞİ

ŞAM BÖREĞİ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şam böreği tarifi için malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 10 gr yaş maya
  • Tuz
  • 1 soğan
  • 1.5 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • ¾ su bardağı haşlanmış pirinç
  • 250 gr yağsız kıyma
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
Şam böreği Nasıl Yapılır

Unu bir kaba eleyin. Mayayı ılık su ile eriyinceye kadar karıştırın. Unu, tuz ve mayalı su ile yoğurarak bir hamur hazırlayın. Üzerini bez ya da streç film ile kapatarak ılık bir ortamda 30 dakika kabarmaya bırakın. Soğanı ve maydanozu kıyın. Pirinci yıkayıp, kaynar tuzlu suda haşlayın ve suyunu süzün. Kıymayı suyla birlikte bir tavaya alın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış pirinci, kıymayı, soğanı, maydanozu, tuzu ve biberleri bir kapta karıştırarak harcı hazırlayın. Dinlenmiş olan hamuru ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya bölüp, yuvarlayarak topak haline getirin. Herbirini unlanmış tezgahta merdane ile 10 cm çapında açın. Açtığınız hamurların ortalarına harcı paylaştırın. Yarım ay biçiminde kapatıp, uçlarını açılmamaları için bastırın. Az miktarda ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirip, her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!