Sebzeli Güveç Yemeği

Sebzeli Güveç Yemeği
23 Ekim 2021

Sebzeli güveç yemeği, patlıcan, patates, kabak, domates ve biber eşliğinde hazırlanır. İsteğe göre tavuk veya et eklenen sebzeli güveç yemeği, vejetaryen menüleri için sade bir şekilde de sunulabilir. Güveç kabında pişen, lezzetleri birbirine karışan leziz güveçte sebze yemeği için malzemeleriniz hazırsa, sebzeli güveç yemeğinin detaylarına geçebiliriz.

Güveç kabında yapılan alternatif lezzetler için klasik güveçdana kuşbaşı güveç ve güveçte et sote tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sebzeli Güveç Yemeği için

Malzemeler

  • 2 adet soğan 
  • 2 adet patlıcan 
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak 
  • 6 diş sarımsak 
  • 3 adet domates 
  • 3 adet sivri biber 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Karabiber 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı su 
Sebzeli Güveç Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Patates ve kabaklar alacalı soyulup küp küp doğranır. 
  2. Patates, soğan ve domates kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  3. Sivri biberler diğer sebzeler ile aynı büyüklüklerde doğranır.
  4. Salçalar, zeytinyağı ve baharatlar karıştırılarak homojen bir hale getirilir. 
  5. Güvece sebzeler sırayla karışık bir şekilde yerleştirilir. 
  6. Zeytinyağlı salçalı hazırlanan sos ve su üzerlerine eklenir. Güvecin kapağı da kapatılarak 180 derece 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo