ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ GÜVEÇTE ET SOTE

Güveçte Et Sote

Güveçte et sote

Nermin Gül’den Lezzet okurları için şahane bir tarif. Lezzetini kat ve kat artıran lokum kıvamında güveçte et sote.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güveçte Et Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 1 adet yeşil biber (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet domates (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı salça
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Güveçte Et Sote Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı eti düdüklü tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  • Geniş bir tavanın içerisine çok az sıvı yağ dökün ve yemeklik doğranmış kuru soğan ile yeşil biberi ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış  kuşbaşı eti ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. Son olarak  doğranmış domatesi, salçayı ve  baharatları da ekleyerek 2 dakika daha pişirin ve  ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz kuşbaşı eti güveç kaplarına paylaştırın ve et suyundan bir miktar üzerine ekleyin. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!