ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ FIRINDA SEBZE MÜCVER

Fırında Sebze Mücver

Fırında Sebze Mücver

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan mücver, kabak ile hazırlanan bir yemektir. Ancak bu kez, patates, patlıcan, havuç ve kerevizle yapılan sebze mücver tarifini sizlere sunuyoruz. Fırında sebze mücver, yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. Fırında pişirildiği için, kızartmaya göre daha hafif ve yağsızdır. Malzemeler hazırsa, fırında sebze mücver tarifine geçebiliriz.

Otlu mücver ve domatesli mücver tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Sebze Mücver Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak 
  • 1 adet patlıcan 
  • 1 adet havuç 
  • ½ kereviz
  • 1 adet soğan 
  • 4 dal nane
  • 4 dal maydanoz
  • 4 dal dereotu 
  • 1 dal taze soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3 yumurta 
  • 2 su bardağı un 

Fırında Sebze Mücver Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve soğan hariç bütün malzemeler kabukları soyulduktan sonra rendelenerek harmanlanır.
  • Soğan rendelenir, fazla suyu el yardımı ile sıkılarak diğer sebzelerin yanına alınır 
  • Havuç rendelenir, bir çimdik tuz atılır ve fazla suyunu alınca sıkılarak diğer sebzelerin yanına alınır. 
  • Yeşillikler yıkanır ve küçük küçük doğranır. 
  • Sarımsak ezilir.
  • Yumurta ve un koyularak hamur kıvamına getirilir. 
  • Yağlanan fırın kabına yerleştirilir. 
  • 180 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!