ANASAYFA TARİFLER SAHUR TARİFLERİ PATATESLİ VE PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

Patatesli Ve Peynirli Su Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Ve Peynirli Su Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 7 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gr tereyağı
  • -İç malzeme
  • 500 gr patates
  • 2 soğan
  • 300 gr lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Ve Peynirli Su Böreği Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

  • Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 20 dakika bekletin.
  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Margarini eritip soğanı kavurun.
  • Ateşten alıp lor peyniri, patates, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamuru 9 bezeye ayırın ve üzerlerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde açın.
  • Suyu tencerede kaynatıp tuz ilave edin. Tereyağını kızdırın. Açtığınız yufkalardan 7 tanesini kaynar suda  teker teker 1 dakika haşlayın.
  • Kevgirle çıkarıp soğuk suyun içine batırın. Suyunu süzün. Fırın tepsisini yağlayıp kalan yufkalardan birini tepsiye yayın. Üzerine  2-3 kaşık tereyağı sürün.
  • Haşladığınız  yufkalardan 3 tanesini aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirip iç malzemeyi yayın. Üzerine kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
  • Kalan haşlanmamış yufkayı serip kalan yağı sürün. 175 dereceli fırında bir saat pişirin.
    Klasik su böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!