ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SUSAMLI BULGUR KÖFTESİ

> SUSAMLI BULGUR KÖFTESİ
Susamlı bulgur köftesi
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Susamlı bulgur köftesi tarifi için malzemeler
  • 1 kg çiğ köftelik bulgur (Simit)
  • 250 g susam
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1 demet maydanoz

Servis için

  • Marul yaprakları
Susamlı bulgur köftesi Nasıl Yapılır

  • Çiğ köftelik bulguru geniş bir tepsiye alın. Üzerini çok az geçecek kadar su ilave edip 20 dakika bekletin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönünceye kadar kavurun. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında, pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçaları ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kavrulan susamı ve soğuyan soğanlı harcı şişen bulgura ilave edip yoğurun. Tuz, kimyon ve ince kıydığınız maydanozu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurmaya devam edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekil verin. Marul yapraklarını bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine susamlı köfteleri yerleştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.