ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ KREMALI LOR ÇORBASI

KREMALI LOR ÇORBASI

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı lor çorbası tarifi için malzemeler
  • 500 gr taze lor peyniri 8 su bardağı su 1 su bardağı et suyu 250 gr kemiksiz parça et 1 su bardağı krema 30 gr tereyağı 1 kahve fincanı ince bulgur 2 çorba kaşığı mısırunu Tuz Karabiber Üzeri için: 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 10 gr tereyağı 2 çay kaşığı pul biber
Kremalı lor çorbası Nasıl Yapılır

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

Bulguru yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine bir kahve fincanı kadar su ilave edip şişmesi için bekletin.

Eti zar şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerini üç misli geçecek kadar su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp etleri bir kaseye aktarın, suyunu ayrı bir kaba süzgeç yardımıyla süzün.

Krema ve lor peynirini derin bir kasede ezin. Et suyu ile karıştırın. Tereyağını derin bir tencerede ısıtıp unu kavurun. Lorlu karışımı ilave edip bir taşım kaynatın. Bulgur, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirin. Eti ila ve edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Üzeri için tereyağını tavada eritip pul biberi kavurun. Kremalı lor peyniri çorbasını servis kaselerine paylaştırın. Tereyağında kavrulmuş pulbiberi üzerlerine gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.