Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası

Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası
15 Haziran 2025

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise ferahlatıcı etkisiyle sofralara hafiflik katacak bir klasik: Kıvamı kesilmeyen yoğurt çorbası tarifi, hem geleneksel tatları sevenler hem de mutfakta garantili sonuç arayanlar için birebir. Yoğurdun limonla yarışan ferahlığı, kıvamı kesilmeyen pürüzsüz dokusuyla birleşiyor. Bu kıvamı kesilmeyen yoğurt çorbası tarifi, pirinçli ya da sade hazırlanabilir ve pratik adımlarıyla mutfakta zaman kazandırırken sofranıza özenli bir lezzet taşır. Peki; kıvamı kesilmeyen yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Buğdaylı Soğuk Çorba tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kıvamı kesilmeyen yoğurt çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon kıvamı kesilmeyen yoğurt çorbası 90 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/3 çay bardağı pirinç (isteğe bağlı)
  • 5 su bardağı su (veya et/tavuk suyu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Pirinç kullanacaksanız 1/3 çay bardağı pirinci yıkayıp 2 bardak suyla hafif diri kalana kadar haşlayın. Suyuyla birlikte bir kenarda bekletin.
  2. Bir tencereye yoğurt, un ve yumurta sarısını alın. Tel çırpıcıyla topak kalmayana kadar çırpın.
  3. Karışıma yavaş yavaş suyu ekleyerek sürekli karıştırın.
  4. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Pirinç ekleyecekseniz, haşlanmış pirinçleri bu aşamada ilave edin.
  5. Çorbanız kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.
  6. Küçük bir tavada tereyağını eritin, nane ve isteğe bağlı pul biber ekleyip kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin ve servis edin.
Servis Önerisi
  • Yoğurt çorbası en lezzetli halini sıcak ve taze şekilde bulur. Üzerine naneli tereyağ sosunu son anda dökerek servis yapın.
  • İnce doğranıp fırınlanmış kıtır ekmekler veya küçük pide dilimleriyle sunum yapabilirsiniz.
  • Servis sırasında limon dilimiyle ikram ederek isteyenin çorbasına ferahlık katmasını sağlayabilirsiniz.
  • İsterseniz yanında biraz közlenmiş biber ya da ev turşusuyla birlikte sofraya çıkarabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yoğurtlu karışımı ocağa almadan önce mutlaka homojen hale getirin ve pişirme boyunca karıştırmaya devam edin.
  • Yoğurtlu karışıma suyu doğrudan dökmek yerine azar azar ve sürekli çırparak eklemek kesilmesini önler.
  • Terbiyeye yumurta sarısı eklemek hem çorbanın kıvamını güçlendirir hem de kesilmeye karşı korur.
  • Ani sıcaklık artışı çorbanın kesilmesine neden olabilir. Bu nedenle orta-kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
  • Buzdolabından çıkan soğuk yoğurt yerine oda sıcaklığında bekletilmiş yoğurt kullanmak da kesilmeyi önler.
Yorumlar
avatar
Ayşe onyıl Altaş YORUM 14 Haziran 2025, 14:01
Pirinç yerine buğday katılsa ölçü ne kadar olur. Yoğurt çorba için soruyorum

Benzer Tarifler

Lezzet Logo