ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ HAŞHAŞLI BULGUR PİLAVI

Haşhaşlı bulgur pilavı

Haşhaşlı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 su bardağı yarma bulgur
  • 1/2 su bardağı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Haşhaşlı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

  • Suyu geniş bir tencereye alın. Tuz ilave edip kaynatın. Kaynayan suya yarma bulguru ilave edip suyu azalıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Bulgur yumuşamaya başlayınca haşhaşı ilave edip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.