ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ ŞAM TATLISI

Şam tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şam tatlısı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 2.5 su bardağı irmik 1 çay kaşığı karbonat 1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık Şerbet için: 2.5 su bardağı tozşeker 2.5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu

Şam tatlısı Nasıl Yapılır

Yoğurt ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Un, irmik ve karbonatı ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Hamuru yağlanmış kare ya da dikdörtgen şeklindeki fırın kabına boşaltın. 

Fıstıkları ikiye ayırıp hamurun üzerine düzenli aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırını kapatıp tepsiyi ılınıncaya kadar fırında bekletin. 

Su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika sonra ateşten alın ve ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti, ılık tatlının üzerine döküp soğumaya bırakın. Kare kare dilimler halinde keserek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:16

süper oldu aynı hazır satılanlar gibi hatta içine ne koyduğunu bildiğin için daha güzel ve güvenli... çocuklar bayıldı:)yanında dondurma ya da kaymakla daha gösterişli bir ramazan tatlısı olabilir!

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.