ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MİNİ PİDE ÜSTÜ PASTIRMA & KURU FASULYE

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye

Mini pide üstü pastırma & kuru fasulye

Sahur sofralarında sunabileceğiniz pide üstü pastırma ve kuru fasulye, yumurta, biber salçası ve baharatlarla zenginleştirilir. İsteğe göre turşu ve taze yeşillikler eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den mini pide üstü pastırma & kuru fasulye tarifine geçebiliriz.

Ekmek üstü nar ekşili caprese ve ekmek üstü hindi söğüş tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi İçin malzemeler

Mini pide için

  • 3 bardak un (Bardak ölçüsü: 200 ml)
  • 1 bardak su (Bardak ölçüsü: 200 ml
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 g kabartma tozu

Üzeri için

  • 9 yemek kaşığı kuru fasulye (Haşlanmış)
  • 9 adet ince dilim pastırma
  • 3 adet yumurta (Az haşlanmış)
  • Biber salçası (Tatlı veya acı; tercihe bağlı)
  • Baharat (Arzuya göre pul biber, karabiber, tane biber vs)
  • Turşu
  • Taze yeşillik

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Pide için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun ve hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Bezeleri pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine alıp avucunuzla bastırarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Kuru fasulye ile pastırmayı bir kaba alarak baharat ile harmanlayın.
  • Fırından aldığınız pidelerin üzerine biraz salça sürün ve baharatlanmış kuru fasulye ile pastırmaları pay edin. Tercihe göre yarım veya bütün yumurta, yeşillik ve turşu ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!