ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FELLAH KÖFTE

Fellah köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fellah köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g esmer çiğköftelik bulgur
  • 1 çay kaşığı kitel (İçli Köftelik Bulgur)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için

  • 5~6 dal maydanoz

Fellah köfte Nasıl Yapılır

Esmer çiğköftelik bulgur ve kiteli ıslatın. Tuz, kişniş tozu, kırmızı pul biber ile birlikte yoğurup misket şeklinde köfteler hazırlayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. Sosu için zeytinyağı, domates salçası ve biber salçasını bir kasede karıştırıp kavurun. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Adana Mutfağı’nın vazgeçilmezlerinden olan fellah köfte tadını kişnişten alıyor.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.