Yaprak Ditmesi

Yaprak Ditmesi
15 Kasım 2022

Niğde mutfağı lezzetlerinden yaprak ditmesi tarifi. Canı yaprak sarması çekenler için daha pratik ve aynı lezzeti yakalayacağınız yaprak ditmesi.

Kaynak: Niğde Belediyesi Kültür Yayınları

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaprak Ditmesi için

Malzemeler

  • 200-250 gr kuzu kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Limon
  • Tuz
Yaprak Ditmesi

Nasıl Yapılır

  1. Asma yaprakları ince ince kesilir.
  2. Bir tencerede tereyağı eritilir.
  3. Soğanlar pembeleşinceye kadar tereyağında kavrulur.
  4. Sonra kıyma ilave edilip kıyma rengini değiştirene kadar iyice kavrulur.
  5. Daha sonra ince kesilen asma yaprakları, bulgur, salça, pul biber, tuz  ve yeterli miktarda su ilavesi yapılır.
  6. Kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
  7. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra bir süre dinlendirilir ve sonra sıcak servis edilir.
  8. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo