Nohutlu Suşi

Nohutlu Suşi
01 Kasım 2022

Japon mutfağının eşsiz lezzetlerinden suşiyi bir de nohutlu deneyin. Şef Deniz Orhun’dan nohutlu suşi tarifini defterinize eklemeyi unutmayın.

Nefis sushi tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Suşi için

Malzemeler

  • 2 adet yosun yaprağı (Kurutulmuş)
  • 300 g nohut (Haşlanmış)
  • 1/2 adet avokado (İnce doğranmış)
  • 1/2 adet pırasa (İnce doğranmış)
  • 1 adet kırmızı acı kapya biber (İnce doğranmış)
  • 5 diş sarımsak
  • 100 g uskumru fileto (Haşlanmış)
  • 3-4 damla limon suyu
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Servis için

  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş sarımsak

Sos için

  • Ekmek kırıntısı (Tereyağı ile kızartılmış)
  • Acı sos
Nohutlu Suşi

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış nohutu, sarımsak ve baharatlarla birlikte mutfak robotundan geçirin.
  2. Kurutulmuş yosun yaprağının parlak yüzeyi alta gelecek şekilde tezgaha alın ve üzerine 3-4 damla limon suyu gezdirdikten sonra içine nohut ezmesini sürün.
  3. Üzerine sırayla pırasa, kapya biber ve avokado dilimlerini dizin. 
  4. En üste balığı yerleştirdikten sonra sararak rulo haline getirin ve keskin bir bıçakla dilimleyerek bir servis tabağına aldıktan sonra üzerine kızarmış ekmek kırıntısı serpiştirin.
  5. Sirke, soya sosu ve sarımsağı bir sos kasesine alarak karıştırın.
  6. Nohutlu suşi dilimlerini sirkeli soya sosu ve acı sos ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo