Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva

Değişik bir lezzet isteyenler için Sevgili Zeynep Dinç’den nefis bir öneri. Keçi yoğurdu, kıyma, kuru üzüm ve fesleğen yaprakları ile hazırlanan ekmek üstü bu lezzet, atıştırmalık olarak da sunulabilir.
Ayva severler için birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu ayvalı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva Tarifi İçin malzemeler
- 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı keçi yoğurdu
- 1 adet ayva (Dilimlenmiş)
- 300 g dana kıyma
- 3 adet cherry domates (Doğranmış)
- 8 - 10 adet kuru üzüm
- Kurutulmuş kırmızı biber
- Tane pembe biber
- Maydanoz (İnce kıyılmış)
- Taze fesleğen yaprakları
- Zeytinyağı
- Tuz
Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir tutam tuz ve biraz zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri, kuru üzüm ve maydanozu ekleyip 1 dakika daha kavurup ocaktan alın.
- Ayva dilimlerini biraz toz şeker ve limon suyu ile ovuşturduktan sonra ızgara yapın.
- Süzme yoğurt ile keçi yoğurdunu bir kasede çırptıktan sonra ekmeklere sürün.
- Üzerine ızgara ayva dilimlerini, fesleğen yapraklarını ve kıymalı harcı koyup kurutulmuş biber ufalayarak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR