ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EKMEK ÜSTÜ HİNDİ SÖĞÜŞ

Ekmek Üstü Hindi Söğüş

Ekmek üstü hindi söğüş

Kırmızı ete göre daha az kolesterol içeren hindi eti, kalp sağlığı için de faydalıdır. Yüksek oranda protein içeren bu besin, diğer et çeşitlerine göre daha az yağlıdır. Vücut sağlığı açısından oldukça faydalı olan hindi eti, genellikle yılbaşı sofralarında yerini alır. Ancak bu kez hindi etini kullanarak nefis bir söğüş hazırlıyoruz. Sevgili Zeynep Dinç’den sahurda sunabileceğiniz ekmek üstü hindi söğüş tarifine geçebiliriz.

Farklı bir çeşidi olan kelle söğüş tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Tarifi İçin malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı köy ekmeği (Kızartılmış)
  • 400 g hindi göğüs eti
  • 4 adet fındık turp (Dilimlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Maydanoz sapı (Kıyılmış)
  • Mavi haşhaş
  • Pembe tane biber

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede zeytinyağı, tuz ve soğan tozunu karıştırıp hindi etini ekleyin 1 saat süreyle bekletin.
  • Süzme yoğurt ve labne peyniri krema kıvamında çırpıp ekmeklerin üzerine sürün. Fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  • Döküm tavada kısık ateşte hindi etinin iki yüzünü de pişirin ve gelişigüzel doğrayarak fesleğenlerin üzerine koyun. Turp dilimlerini yerleştirin. Haşhaş, pembe biber, kekik ve kıyılmış maydanoz saplarını serptikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!