ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ PAD SEE EW

Pad See Ew

Pad See Ew

Tayland'da sık sık tüketilen pad see ew, tavada kızartılarak hazırlanan bir erişte yemeğidir. Yemeğin kökeni Çin mutfağına kadar uzanabilir. Noodle, brokoli ve tavuk etiyle hazırlanan bu yemek, farklı soslarla zenginleştirilir. Tayland sokaklarında kolayca rastlanabilecek yemeklerden biridir. Malzemeler hazırsa, pad see ew tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karidesli pad thai ve kaeng som tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pad See Ew Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr pirinç noodle 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş ezilmiş sarımsak 
  • 1 adet yumurta 
  • 4 dal brokoli 
  • 150 gr kuşbaşı doğranmış tavuk 

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 2 çay kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı istiridye sosu 
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Pad See Ew Nasıl Yapılır?

  • Brokoliler küçük parçalara bölünür. 
  • 1 yemek kaşığı yağı tavada ısıtın, sarımsakları ekleyin hemen peşinden tavukları ekleyin beyaza dönene kadar pişirin. 
  • Brokolileri ekleyin ve tavuklar pişene kadar pişirin. 
  • Aynı tavada malzemeleri kenara kaydırarak yumurta kırın karıştırarak pişirin. 
  • Bütün malzemeleri bir tabağa alarak aynı tavaya 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. 
  • Pirinç noodlerını arkasında yazan talimatlara göre pişirin ve pişen noodleları ısınan tavaya alın. 
  • Sos için olan bütün malzemeleri bir kaba alın ve şeker eriyene kadar çırpın, tavaya dökün ve noodle ile karıştırın. 
  • Hazırlanan sebze ve tavukta eklenerek harmanlanır.
  • İsteğe göre taze soğan ile servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!