ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ TACO EKMEĞİ (TORTİLLA)

Taco Ekmeği (Tortilla)

Taco Ekmeği (Tortilla)

Nefis ve pratik tortilla ekmeği (taco ekmeği) tarifine sayfamızdan ulaşın. Taco ekmeğiniz hazır olunca ihtiyacınız olacak, pratik ve leziz taco ya da tortilla tariflerine göz atmayı da unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taco Ekmeği (Tortilla) Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr mısır unu
  • 150 gr buğday unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Taco Ekmeği (Tortilla) Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta musur unu, un, su ve tuzu alıp ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatıp yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  • Unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Yapışmaz teflon tavada iki tarafını hafif renk değiştirecek şekilde pişirin. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!