ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER HAVUÇ MÜCVERİ

Havuç Mücveri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç Mücveri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 havuç
  • 1 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı dereotu
  • 1 su bardağı un
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Dereotu

Servis için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Havuç Mücveri Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın.
  • Yapışmaz tavaya hafif yağ sürün ve ısıtın. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip, ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Alternatif olarak fırında mücver veya kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.