Rezeneli Karides Söğüş

Rezeneli Karides Söğüş
21 Ekim 2022

Şef Aydın Demir'den yılbaşı sofralarına çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Karides ve rezene tohumuyla hazırlanan bu yemeği, limon suyu ile lezzetlendirebilirsiniz. Kısa sürede hazırlandığı için, çalışanlar için de pratik bir tariftir. Malzemeler hazırsa, rezeneli karides söğüş tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Karides cips ve karides tava tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rezeneli Karides Söğüş için

Malzemeler

  • 10 adet kabuklu orta karides
  • ½ adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • Tuz
  • 50 ml zeytinyağı
  • 5-6 yaprak dereotu
  • 5-6 adet hafifçe ezilmiş rezene tohumu
  • ¼ ad slice taze rezene
Rezeneli Karides Söğüş

Nasıl Yapılır

  1. Karidesleri kaynar suda 1 dakika haşlayın ve hemen buzlu suya çıkartın.
  2. Zeytinyağını bir kaba koyun ve limon suyunu lime kabuğu rendesini, tuz, taze çekilmiş karabiber, taze doğranmış dereotunu ve bir cimdik toz şekeri ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
  3. Bu karışıma soyulmuş karidesleri ekleyip sosuyla birlikte karıştırın.
  4. Üzerine rezene slice ilave edip servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo