Karides Tava
Kuzey Amerikan kıyılarında ve Avrupa denizlerinde yaşayan karides, kabuklular sınıfından bir deniz canlısıdır. Omega 3 bakımından zengin olan bu besin, beyin fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler. Hem kızartma, hem de fırınlama usulüyle pişirilen karides, kan hücrelerinin gelişimine katkıda bulunur. Malzemeler hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis karides tava tarifine geçebiliriz.
'Karidesle başka ne yemek yapabilirim?' diye merak edenler için, karides tempura, kadayıflı karides ve tereyağlı karides güveç tarifini buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Karides Tava Tarifi İçin malzemeler
- 600 gram karides (jumbo)
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
Karides Tava Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karidesleri bol suyla yıkayın. Ardından kafasının altındaki kabukları dikkatli bir şekilde çıkartın.
- Ortada bulunan iplik şeklinde uzanan kısımları kürdan yardımıyla çekerek çıkartın.
- Temizleme işleminden sonra karidesleri tekrar yıkayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak kurutun.
- Limon kabuğunu rendeleyin. Maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın. Kırmızı biberi de küçük küçük dilimleyin.
- Tereyağını bir tavada eritin. İçerisine sarımsakları ekleyerek kavurun.
- Daha sonra karidesleri ekleyerek kavurun. Üzerine kırmızı biberi ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Pişirme işleminin sonlarına doğru limon kabuğu, soya sosu, maydanoz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Karides Tava Kaç Kalori?
- 100 gramlık bir porsiyon karides tava, yaklaşık 110 kalori değerindedir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR