ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ YERELMASI SOSLU LAZANYA

Yerelması soslu lazanya

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yerelması soslu lazanya tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr yerelması
  • 1 paket lazanya
  • 500 gr kıyma
  • 4 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı doğranmış taze soğan sapı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 3 su bardağı süt
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yerelması soslu lazanya Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Soğanları soyup doğrayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Yerelmalarını soyup rendeleyin. Salçalık biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Yerelması ve biberi kıymaya ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp sıcak olarak muhafaza edin.

Beşamel sos için yağı tavada kızdırıp unu kavurun. Sütü azar azar yedirerek ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu ocaktan alıp sıcak muhafaza edin.

Yağlanmış fırın kabına 1 kepçe kadar beşamel sos döküp yayın. Üzerine bir yaprak lazanyayı yerleştirin. Beşamel sos gezdirip üzerine kıymalı harcı yayın ve peynir serpiştirin. Bir kat lazanya ilave edip sıralamayı malzeme bitene kadar tekrarlayın. Beşamel sos ve peynirle tamamlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.