ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER LAZANYA HAMURU

Lazanya hamuru

Evde lazanya hamuru nasıl yapılır? İtalyan mutfağının özgün lezzeti olan lazanya hamuru tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lazanya hamuru tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 yemek kaşığı su
  • Tuz

Lazanya hamuru Nasıl Yapılır

  • Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tuz, yumurtalar ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • 5-6 dakika iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz var ise hamurunuzu önce 1 numarada açın.
  • Daha sonra sırayla 4-5 numaralarda da 1-2 kere açın. Son olarak en ince, yani 8 numara ile açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin.
  • Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek merdane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin.
  • Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.

Hazırladığınız lazanya hamurunu, nefis kıymalı lazanya tarifi için kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:26:38

çok amaçlı

Misafir12.10.2016 17:37:49

çok amaçlı

Misafir12.10.2016 17:39:06

hamur açmak yerine hazır yufka kullanılabilir mi? cevaplarsanız sevinirim :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.