ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER LAZANYA HAMURU

Lazanya Hamuru

İtalyan mutfağının özgün lezzeti lazanya hamuru nasıl yapılır, lazanya hamurunu evde yapmanın incelikleri nelerdir Lezzet'te görün. Klasik lazanya tarifini de şöyle kenara bırakalım, belki göz atmak istersiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Lazanya Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 yemek kaşığı su
  • Tuz

Lazanya Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tuz, yumurtalar ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • 5-6 dakika iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz var ise hamurunuzu önce 1 numarada açın.
  • Daha sonra sırayla 4-5 numaralarda da 1-2 kere açın. Son olarak en ince, yani 8 numara ile açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin.
  • Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek merdane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin.
  • Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

hamur açmak yerine hazır yufka kullanılabilir mi? cevaplarsanız sevinirim :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!