ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TEREYAĞLI PEYNİRLİ POĞAÇA

Tereyağlı Peynirli Poğaça

Tereyağlı peynirli poğaça

Osmanlı mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan tereyağlı poğaça, Avrupa ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Peynir, patates, zeytin gibi farklı çeşitleriyle genellikle hazır olarak satılır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Ana malzemesi un, tereyağı ve peynir olan bu besin, kalabalık sofraların ve çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Peki, mis gibi kokusuyla her zevke hitap eden tereyağlı peynirli poğaça nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, mayasız tereyağlı peynirli poğaça yapımına geçebiliriz.

Kahvaltılarda veya misafir ağırlarken ikram edilen poğaça tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kolayca hazırlanan mayasız poğaça tarifine göz atabilir ve kendinizi şımartabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 220 g Tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4-4.5 su bardağı un
  • 200 g beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
  • Dereotu (İnce kıyılmış)

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Tereyağlı Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; süt, tereyağı, kabartma tozu, yumurta, tuz ve toz şeker derin bir kap içerisine alın.
  • Malzemeleri bir süre çırptıktan sonra üzerine unu azar azar ilave ederek karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Başka bir kapta peynirleri rendeleyip dereotunu ekleyin ve hamurun içine ilave edin. Hamur ve peynirler özdeşleşene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Kalabalık sofralarda tereyağlı poğaçayı poğaçayı, yanına çok yakışan ev yapımı şeftalili kek  veya rum böreği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tereyağlı Peynirli Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun kıvamlı olması için unu eleyerek ilave edebilirsiniz. 
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yoğurma işlemini kolaylaştırmak için, tereyağının çözünmüş olması gerekir.
  • Hamuru hazırladıktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Dereotunun saplarını mutlaka temizleyin ve ince ince kıyın. Harcı hazırlarken lor peyniri kullanabilirsiniz.
  • Poğaçaların tepsiye yapışmaması için, yağlı kağıt kullanın.
  • Fırın ısısını önceden ayarlayın. Bu sayede poğaçalar eşit bir şekilde pişecektir.

1 Porsiyon Tereyağlı Peynirli Poğaça Kaç Kaloridir?

  • Karbonhidrat ve yağ değeri oldukça yüksek olan tereyağlı poğaçanın bir porsiyonu, yaklaşık 390 kaloridir. Bu yüzden kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir. Daha düşük kalorili peynirli poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!