ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ TEREYAĞLI PEYNİRLİ POĞAÇA

Tereyağlı peynirli poğaça

Tereyağlı peynirli poğaça

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tereyağlı peynirli poğaça tarifi için malzemeler

  • 220 g Tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4-4.5 su bardağı un
  • 200 g beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
  • Dereotu (İnce kıyılmış)

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Tereyağlı peynirli poğaça Nasıl Yapılır

  • Un hariç diğer malzemeleri ve tereyağı’nı derin bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Peynirleri rendeleyip dereotunu ekleyin ve hamurun içine ilave edip tekrar iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.