ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ ISPANAKLI MANTI

Ispanaklı Mantı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Mantı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • Tuz

İç malzeme için

  • 700 gr ıspanak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • Nane
  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Ispanaklı Mantı Nasıl Yapılır?

  • Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Ispanakları doğrayıp haşlayın.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
  • Bezeleri unlanmış tezgahta açın. Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin. İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın.
  • Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın. Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın.

Dilerseniz, yağ mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!