Ispanaklı Mantı

Ispanaklı Mantı
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Ispanaklı Mantı için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • Tuz

İç malzeme için

  • 700 gr ıspanak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • Nane
  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Ispanaklı Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Ispanakları doğrayıp haşlayın.
  2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
  3. Bezeleri unlanmış tezgahta açın. Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin. İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın.
  4. Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın. Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın.

Dilerseniz, yağ mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo