ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KURABİYE SEPETİ

Kurabiye Sepeti

Kurabiye sepeti

Sevgili Zeynep Dinç’den çekingen aşıklar için aşkı anlatacak mesaj dolu kurabiyeler. Üzeri renkli şeker hamuru ile süslenen bu kurabiyeleri, kalp, çiçek, ayıcık gibi farklı kurabiye kalıplarıyla şekillendirebilirsiniz. Kurabiyeleri pişirip üzerini şeker hamuruyla kapladıktan sonra, içinizden geçenleri gıda kalemi ile yazabilirsiniz. Özel notlar sayesinde kurabiye sepeti ile siz de sevdiklerinize küçük sürprizler yapın.

Kakaolu küçük tartlar ve büyük kalp kurabiye tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kurabiye Sepeti Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 bardak un
  • 150 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2/3 bardak toz şeker
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü/aroması (İsteğe göre toz vanilin de kullanabilirsiniz)

Üzeri için

  • Renkli şeker hamuru
  • Siyah gıda kalemi
  • Kalp şekerler
  • Pudra şekeri (Elenmiş)

Kurabiye Sepeti Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede kuru malzemeleri karıştırın. 2 Başka bir kasede toz şeker ve tereyağını krem kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyip çırpmaya devam edin. İçine kuru malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra streç filme sarıp en az 1-2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin. (2 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.)
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru 1 yemek kaşığı kadar unla tekrar yoğurup ikiye bölün. Her iki hamuru da sırayla, pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp istediğiniz boyda kalıplarla kalpler kesin.
  • İki tepsiye alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kontrollü olarak 12-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirin.
  • Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince şeker hamuru ile kaplama işlemine geçebilirsiniz.
  • Buğday nişastası serpilmiş temiz bir tezgahta şeker hamurunu açıp kullandığınız kalıplarla istediğiniz boyut ve şekillerde kalpler kesin.
  • Nişastalı yüzlerini parmaklarınızla hafifçe suyla ıslatıp kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Fazlalıkları nazikçe kenarlara yedirin. Üzerlerine gıda kalemi ile mesajlarınızı yazın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!