ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇATLAK EV KURABİYESİ

Çatlak Ev Kurabiyesi

Çatlak Ev Kurabiyesi

Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta lezzetli, pratik Çatlak Ev Kurabiyesi yapıyoruz. Çatlak Ev Kurabiyesi tarifi Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi Arif Akdaş'tan geliyor. Peki, tam kıvamında Çatlak Ev Kurabiyesi nasıl yapılır? Önce gerekli malzemeler ardından tarif için yapım aşamaları ve Çatlak Ev Kurabiyesi yapımının püf noktalarına birlikte bakalım...

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çatlak Ev Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tereyagi
  • 125 gr pudra sekeri
  • 2 yumurta
  • 15 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya
  • 100 gr damla cikolata
  • 100 gr toz fındık
  • 100 gr toz fıstık
  • 100 gr hindistan cevizi

Çatlak Ev Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı pudra şekeri ve yumurtayı 2 dakika mikserde yoğuralım.
  • Un, kabartama tozu ve vanilyayı ekleyip hamur homojen kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Kurabiyelerimizi fırında 150 derece yaklaşık 25 dakika pişirelim. (Çatlak Ev Kurabiyesinde kıvamı tutturmak için videomuzu da izlemeyi ihmal etmeyin)
  • Hamuru yoğururken tereyağ kesinlikle dolap çıkarılıp kullanılmalı.
  • Tereyağı erimiş ve yumuşak olursa istediğimiz kıtır ve çatlak yapı oluşmaz.
  • Hamur oda sıcaklığında işlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde dışarıda en az 15 dakika dinlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde 
  • Pişirme esnasında fırın kesinlikle ısıtılmalı, yoksa kurabiye hamurumuz yayılma yapar.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!