ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ TUZLU SALÇALI KURABİYE

Tuzlu Salçalı Kurabiye

Tuzlu salçalı kurabiye

Şef Hakan Özfırıncı'dan @hakanozfrnc farklı bir lezzetle karşınızdayız. Çay saatlerinin favorisi olacak tuzlu salçalı kurabiyeler, yaklaşık 40 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İç harcının salça ile tatlandırıldığı kurabiyeleri, haşhaş tohumu ile daha şık bir şekilde sunabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, Şef Hakan Özfırıncı'dan tuzlu salçalı kurabiye nasıl yapılır sorusunun cevabını alalım.

Alternatif olarak okuyucularımız tarafından çok beğenilen nefis elmalı kurabiye ve mısır gevrekli kurabiye tarifini deneyebilir, daha fazlası için kurabiye tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Salçalı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g un                                                  
  • 300 g soğuk tereyağı                             
  • 1 adet yumurta sarısı                             
  • 1 çay kaşığı tuz   
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası  

Üzeri için:

  • Mavi haşhaş tohumu

Tuzlu Salçalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Un ve tereyağını parmak uçları ile kum kıvamına getirdikten sonra diğer malzemeleri de ekleyerek homojen olana kadar yoğurun.
  • Daha sonra hamuru hava almayan bir kapta 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  • Dolaptan çıkan hamuru tezgahta 0.5 santimetre kalınlığında bir merdane yardımı ile açın. Üzerine mavi haşhaş tohumlarını serptikten sonra merdane ile üstüne çok hafif bastırın.
  • İstediğiniz şekildeki bir kurabiye kalıbı ile keserek fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 10 dakika süreyle pişirin.
  • Servis tabağına alarak ılık veya soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!