ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ BALLI ÇITIR KURABİYE

Ballı Çıtır Kurabiye

Ballı çıtır kurabiye

Büyük küçük herkesin çok seveceği nefis bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinde, özel günlerde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz ballı kurabiyeler, ağızda dağılan yumuşacık bir kıvamdadır. Yaklaşık 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre şeker yerine yalnızca bal ile tatlandırılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, ballı çıtır kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli melek kek ve kayısılı bademli kurabiye tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Çıtır Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr un
  • 2 tatlı kaşığı pişirme sodası
  • 50 gr şeker
  • Yarım su bardağı bal
  • 25 gr çam fıstığı

Kreması

  • 50 gr tereyağı (küp küp doğranmış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı bal

Ballı Çıtır Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Un, pişirme sodası ve şekeri bir kaseye eleyin. Tereyağını karıştırın.
  • Balı küçük bir tavaya koyun ve akışkan bir kıvama gelene kadar ısıtın. Kuru karışımın üzerine dökün ve yoğurun.
  • Hamuru ikiye bölüp yarısını 20 parçaya ayırıp yuvarlayın. 
  • Topları tepsiye yerleştirin ve düzleştirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin. Kalan hamuru da 20 parçaya ayırın.
  • Parçaları çam fıstığına bulayın. 6-8 dakika fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
  • İçini süslemek için; Tereyağı, pudra şekeri ve balı çırpın. Karışımı pişen kurabiyelerin arasına sürün ve servis edin. Afiyet olsun.

Ballı Çıtır Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiye yapımında kalori değerini düşürmek için tam buğday unu kullanabilirsiniz.
  • Krema yapımında kullanacağınız tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Kurabiye yapımında şeker kullanmak istemiyorsanız, bal miktarını arttırabilir, ek olarak meyve parçaları ilave edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin kıtır kıtır olması için, mutlaka pişirme sodası kullanın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!