Nişastalı Kurabiye
28 Şubat 2024

Çayın yanında sunabileceğiniz kurabiye tarifleri mi arıyorsunuz? Soğuk sütle de yiyebileceğiniz kıyır kıyır nişastalı kurabiyeleri, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz. Uzun süre tazeliğini koruması için yapımında süt ve yoğurt kullanılmıyor. Bu sayede bayatlamadan daha uzun süre dayanabiliyor. Tadına baktığınızda vagzeçemeyeceğiniz ağızda dağılan nişastalı kurabiye nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Nişastalı Kurabiye Kaç Kalori?

  • Nişastalı kurabiyenin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Bir porsiyonda 2 orta boy kurabiye vardır.

Alternatif olarak tırtıl kurabiye, kül kurabiyesi ve nefis videolu elmalı kurabiye tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Nişastalı Kurabiye için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı kakao (isteğe göre)
Nişastalı Kurabiye

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Vaktiniz varsa, kurabiye hamurunu 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu sayede daha lezzetli olacaklardır.
  • Kurabiyelerinize kalıp kullanarak daha farklı şekiller de verebilirsiniz.
  • Kakao isteyenler, bir sosa şişesinin ağız kısmını kakaoya batırın. Ardından şişeyi kurabiyelerin ortasına bastırarak şekil verin.
  • Pişirme süresi fırının performansına göre değişiklik gösterebilir.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri, ağzı kapalı cam kavanozda güneş ışığı almayan bir yerde 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo