Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi

Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi
27 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 60 gr margarin
  • 10 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 250 gr un
  • 5 gr tuz
  • 12 gr toz şeker
  • 3 gr toz maya
  • 60 ml yoğurt
  • 5 gr kabartma tozu
  • 60 ml ayçiçeği yağı
  • ¼ demet dereotu
Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

Kıyılmış dereotu, yoğurt, maya dışındaki tüm malzemeyi ve Luna’yı hamur yoğurma kabına alın. Maya ve yoğurdu başka bir kapta karıştırın. 10 dakika bekletip diğer kapta bulunan malzemelere ekleyip karıştırın ve yoğurun. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Dinlenmiş hamuru küçük bezelere ayırın. Yuvarlak bezeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo