ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ DENİZ TUZLU KARAMELLİ KURABİYE

Deniz Tuzlu Karamelli Kurabiye

Deniz tuzlu karamelli kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Tuzlu Karamelli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı vanilya aroması
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı su
  • 300 g un
  • 1/3 su bardağı toz kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 300 g damla çikolata

Üzeri için

  • 2/3 su bardağı (200 g) karamel sos
  • Deniz tuz

Deniz Tuzlu Karamelli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  • Küçük bir kaseye karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın. Hamur karışımının üzerine dökün. Un, tuz, kakao, damla çikolata ve sütü ekleyerek yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hafif yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra ısıttığınız fırına verin.
  • Üzerleri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın. Üzerini karamel sos ve deniz tuzuyla süsleyip servis yapın.
  • Hafif ve pratik karamelli kurabiye tarifine bakmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!