ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ DENİZ TUZLU KARAMELLİ KURABİYE

Deniz tuzlu karamelli kurabiye

Deniz tuzlu karamelli kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz tuzlu karamelli kurabiye tarifi için malzemeler

• 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
• 1 su bardağı esmer şeker
• 3/4 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı vanilya aroması
• Yarım çay kaşığı karbonat
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı su
• 300 g un
• 1/3 su bardağı toz kakao
• 2 yemek kaşığı süt
• 300 g damla çikolata
Üzeri için
• 2/3 su bardağı (200 g) karamel sos
• Deniz tuz

Deniz tuzlu karamelli kurabiye Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  • Küçük bir kaseye karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın. Hamur karışımının üzerine dökün. Un, tuz, kakao, damla çikolata ve sütü ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hafif yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra ısıttığınız fırına verin. Üzerleri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın. Üzerini karamel sos ve deniz tuzuyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.