ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KARAMELLİ KURABİYE

Karamelli kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • ¾ su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • ¾ su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Karamelli kurabiye Nasıl Yapılır

Karamel için şekeri tavaya alıp karamel rengi alıncaya kadar karıştırın. Üzerine krema ve tereyağını ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kurabiye hamuru için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Tezgaha un serpip hamuru tezgaha alın. Üzerine un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlak kurabiye şekilleri çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra kurabiyelerin arasına karamel sos sürüp sandviç haline getirin. Hindistan cevizine bulayın. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.