ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ CEVİZLİ ELMALI KURABİYE

Cevizli Elmalı Kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 250 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un

İç malzeme

  • 5 elma
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pudraşeker

Cevizli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Elmalı kurabiye tarifi: Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şeker, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp birbirine yedirinceye kadar karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • İç malzeme için, elmaları soyup rendeleyin. Toz şekerle birlikte tencerede 5 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine tarçın ve cevizi ilave edin. Harmanlayıp ılınmaya bırakın.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. Yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ile yuvarlak hamurlar elde edin.
  • Üzerlerine birer tatlı kaşığı iç malzeme yayın. Ortadan ikiye katlayıp kenar kısımlarına yapışması için hafifçe bastırın.
  • Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp üzerine hamurları yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilınınca üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

çok güzel bir tarif. teşekkürler

Misafir 12 Ekim 2016, 17:26

tadı nefis yaptım herkese tavsiye ederim.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!