Lahmacun

Lahmacun
18 Eylül 2020

Lahmacun, Türk mutfağının en gözde yemekleri arasındadır. Hamur ve kıymalı harç ile hazırlanır. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sık sık tüketilir. Yörelere göre farklı çeşitlerde hazırlanabilir. Örneğin lahmacun Gaziantep'te sarımsaklı, Mardin ve Şanlıurfa'da soğanlı olarak hazırlanır. Kahramanmaraş'ta ise hem soğan, hem de sarımsak eklenir. İsteğe göre biber salçası, yeşil biber ve fıstık gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Hazırsanız, evde lahmacun nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Lahmacun için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

  • 350 g kuzu kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

  • Limon dilimleri
  • Maydanoz
Lahmacun

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
  2. Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  5. Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Ev usulü lahmacun tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo