ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ EV USULÜ LAHMACUN

Ev Usulü Lahmacun

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Usulü Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 20 gr yaş maya
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

Kıymalı harç için

  • 350 gr yağlı dana kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı kırmız toz biber

Ev Usulü Lahmacun Nasıl Yapılır?

Unu derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ile sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurun. Üzerininemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Kıymalı harç için soğanı kıymaya rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyun. Domates, biber ve maydanozu çok ince kıyın. Kaseye tüm malzemeleri aktarın. Baharatları ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kıymalı harcı üzerine yayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini kağıt havlu ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!