Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Yeşil mercimeği üzerini örtecek kadar suyla dolu bir tencerede içine kırmızıbiber serpip haşlayın. Suyunu süzün ve bekletin.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın ve zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. 1 çorba kaşığı su ile sulandırılmış salça ilave edip kavurmaya devam edin.
Üzerine 2 bardak su, tuz ve karabiber ekleyip kaynattıktan sonra bulguru ilave edin. 4-5 dakika kadar pişirip haşlanıp süzülmüş mercimeği ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavı 10 dakika kadar demlendirdikten sonra harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.