ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BRİK AU THON (TONBALIKLI BÖREK)

Brik Au Thon (Tonbalıklı Börek)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brik Au Thon (Tonbalıklı Börek) Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet malsuka( özel börek yufkası) 6 yumurta 150 gr konserve tonbalığı 1 demet maydanoz 1 limon Tuz
  • karabiber Kızartma için bol zeytinyağı

Brik Au Thon (Tonbalıklı Börek) Nasıl Yapılır?

Maydanozu temizleyip kıyın. Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın.

Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın. Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!