ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ YOĞURTLU SAKIZLI TAVUK

Yoğurtlu Sakızlı Tavuk

Yoğurtlu Sakızlı Tavuk

Osmanlı döneminden bu yana yapılan sakızlı tavuk yemeği, damla sakızı ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Lezzeti ile büyüleyen yoğurtlu sakızlı tavuk yemeği için malzemeleriniz hazırsa yemeğin detayları aşağıda. 

Tavuklu alternatif lezzetler arıyorsanız tavuklu patates yemeği ve pipian soslu tavuk tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Sakızlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet iri tavuk 
  • 1 adet soğan
  • 1 sarımsak
  • 3 adet damla sakızı
  • 1 lt su

Sos için:

  • 400 gr yoğurt 
  • 100 gr un

Servis için:

  • 1 adet damla sakızı
  • 30 gr tereyağı

Yoğurtlu Sakızlı Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk iyice temizlenir ve tencereye konur. Su, soğan, sarımsak, tuz karabiber ve 2 adet sakız eklenir, pişirilir.
  • Pişen tavuk kendi suyunda soğutulur, kemikleri ve derisi ayıklanır. 
  • Tavuk iri parçalar halinde bölünür. 
  • Yoğurt ve un iyice karıştırılır ve tavuk suyu ile sulandırılır, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Kaynatmamaya dikkat edin yoksa yoğurt kesilir. 
  • İri tavuk parçaları eklenerek kısık ateşte sos ve tavuk iç içe geçene kadar birkaç dakika daha pişirilir. 
  • Servis tabağına alınır. Tereyağı kızdırılır içine damla sakızı eklenir ve yemeğin üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!