ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU PATATES YEMEĞİ

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu patates yemeği

'Akşam ne yemek yapsam?' diyenlerin kurtarıcısı niteliğinde olan tavuklu patates yemeği, kuşbaşı tavuk eti, patates, domates salçası, biber salçası ve zeytinyağı ile hazırlanır. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu yemek, protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, tavuklu patates yemeği tarifine geçebiliriz.

Tavuk ve patatesin uyumunu sevenler için, fırında patatesli tavuk eti tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patates
  • 300 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar yemeklik doğranır.
  • Zeytinyağı tencereye alınır ve ısınınca yemeklik doğranan soğanlar ve ezilmiş sarımsak tencereye eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. 
  • Kavrulan soğana salçalar eklenir ve kokusu çıkan kadar kavrulur.
  • Tavuklar eklenir ve suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
  • Patatesler yıkanır kabukları soyulur ve bir patates aşağı yukarı 6 eşit parçaya bölünür.
  • Patateslerde tencereye eklenir, baharatlarda koyulduktan sonra patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

1 Porsiyon Tavuklu Patates Yemeği Kaç Kalori?

  • Tavuklu patates yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!