ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ ŞARKÜTERİ PASTIRMALI EKMEK KÖFTESİ

PASTIRMALI EKMEK KÖFTESİ

4 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı ekmek köftesi tarifi için malzemeler
  • 300 gr bayat ekmek
  • 6 dilim pastırma
  • 4 dilim salam
  • 1 soğan
  • 60 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı un
  • 5 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • Tuz
Pastırmalı ekmek köftesi hazırlanışı


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Ekmeğin kabuklu kısımlarını keskin bıçakla keserek ayırın. İç kısmını küp küp doğrayın. Pastırma ve salamı incecik kesin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.

Tereyağın yarısını tavada eritin. Soğanı ekleyip sote edin. Yumurtaları sütle çırpın. Ekmek, pastırma, salam, sote edilmiş soğan, sütlü yumurta karışımı ve kıyılmış maydanozu çukur bir kapta  karıştırın. Üzerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Hazırladığınız karışıma tuz ve azar azar un ekleyerek köfte harcı kıvamında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak top köfteler hazırlayın.

Tencereye et suyunu döküp kaynatın. Köfteleri una bulayıp kaynar suya atın. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Köfteleri kevgirle alarak bir fırın kalıbına dizin. Rendelenmiş kaşarpeyniri, 1 kepçe yemek suyu ve kalan eritilmiş yağı karıştırıp üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis  yapın.

 


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!