Abdigör Köfte

Abdigör köfte, Ağrı mutfağından bir lezzettir. Kıyma ile değil, bonfilenin dövülmesi ile yapılan bu köfte yöre halkı tarafından çok sevilir. Köftenin haşlama suyunda pilav da pişirilir. Birkaç malzeme ile hazırlanan abdigör köfte için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için tire köfte, mirik köfte ve sivas köftesi tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Abdigör Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr dana bonfile
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Abdigör Köfte Nasıl Yapılır?
- Bonfile et küçük parçalar halinde doğranır. Ardından tomak yardımı ile dövülerek kıyma kıvamına getirilir.
- İçerisine tuz ve karabiber eklenir.
- Soğan ince yemeklik doğranır.
- Karışıma eklenerek yoğurulur büyük köfteler haline getirilir.
- Tuzlu haşlama suyu hazırlanır içerisine köfteler eklenerek pişirilir.
- Pişen köfteler su içerisinden alınır ve tereyağı eklenir.
- Yıkanan pirinç eklenerek pişmeye bırakılır.
- Üzerine köfte koyularak servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR