Abdigör Köfte

20 Aralık 2023 tarihinde güncellendi.
Abdigör Köfte

Abdigör köfte, A��rı mutfağından bir lezzettir. Kıyma ile değil, bonfilenin dövülmesi ile yapılan bu köfte yöre halkı tarafından çok sevilir. Köftenin haşlama suyunda pilav da pişirilir. Birkaç malzeme ile hazırlanan abdigör köfte için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için tire köfte, mirik köfte ve sivas köftesi tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Abdigör Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr dana bonfile 
  • Tuz
  • Karabiber 
  • 1 adet soğan 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
Abdigör Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Bonfile et küçük parçalar halinde doğranır. Ardından tomak yardımı ile dövülerek kıyma kıvamına getirilir.
  2. İçerisine tuz ve karabiber eklenir. 
  3. Soğan ince yemeklik doğranır. 
  4. Karışıma eklenerek yoğurulur büyük köfteler haline getirilir. 
  5. Tuzlu haşlama suyu hazırlanır içerisine köfteler eklenerek pişirilir. 
  6. Pişen köfteler su içerisinden alınır ve tereyağı eklenir. 
  7. Yıkanan pirinç eklenerek pişmeye bırakılır. 
  8. Üzerine köfte koyularak servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar
avatar
Neslihan Beyazıt YORUM 11 Ekim 2025, 12:05
Kızımın sınavına hazırlık için baktım ve çok güzel bir yemek.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo