ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ SİVAS KÖFTESİ

Sivas Köftesi

Sivas Köftesi

Sivas mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan Sivas köftesi, coğrafi işaret alan yemeklerden biridir. Yalnızca 2 malzeme ile hazırlanan Sivas köftesi, biber, domates ve tırnak pide eşliğinde sunulur. Orijinal Sivas köftesinin sırrı, kıymanın tuzda bekletilmesidir. İsteğe göre dana eti veya koyun eti kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, Sivas köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak Tekirdağ köftesi ve Bolu köftesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sivas Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg sırt ve kaburga etinden çekilmiş kıyma
  • Tuz
  • 2-3 adet domates
  • Sivri biber
  • Tırnak pidesi

Sivas Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı biraz yoğurun. Ardından üzerini tuzlayın ve bir gece bu şekilde bekletin.
  • Ertesi gün kıymayı güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Kıymadan koparttığınız parçalara yuvarlak ve ince bir şekil verin.
  • Hazırladığınız köfteleri mangalda, ızgarada veya döküm tavada pişirebilirsiniz.
  • Domates ve biberi de aynı şekilde pişirin. 
  • Hazırladığınız Sivas köftesini, pirinç pilavı ve tırnak pidesi ile servis edin. Afiyet olsun.

Sivas Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sivas köftesi tuzlandıktan sonra soğuk bir yerde veya buzdolabının alt rafında 24 saat bekletilir.
  • Sivas köftesi, diğer köftelere göre daha ince bir şekilde hazırlanır.
  • Kış mevsiminde köfte harcına 2 dilim bayat somun ekmeğin içi katılır.
  • Yaz mevsiminde az miktarda un ve kırmızı biber konulur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!