Sivas Köftesi

Sivas mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan Sivas köftesi, coğrafi işaret alan yemeklerden biridir. Yalnızca 2 malzeme ile hazırlanan Sivas köftesi, biber, domates ve tırnak pide eşliğinde sunulur. Orijinal Sivas köftesini diğer köftelerden ayıran en önemli özellik, kıymanın tuzda bekletilmesidir. İsteğe göre dana eti veya koyun eti kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, Sivas köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak Tekirdağ köftesi ve Bolu köftesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Sivas Köftesi Tarifi İçin malzemeler
- 1.5 kg sırt ve kaburga etinden çekilmiş kıyma
- Tuz
- 2-3 adet domates
- Sivri biber
- Tırnak pidesi
Sivas Köftesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymayı biraz yoğurun. Ardından üzerini tuzlayın ve bir gece bu şekilde bekletin.
- Ertesi gün kıymayı güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Kıymadan koparttığınız parçalara yuvarlak ve ince bir şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri mangalda, ızgarada veya döküm tavada pişirebilirsiniz.
- Domates ve biberi de aynı şekilde pişirin.
- Hazırladığınız Sivas köftesini, pirinç pilavı ve tırnak pidesi ile servis edin. Afiyet olsun.
Sivas Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sivas köftesi tuzlandıktan sonra soğuk bir yerde veya buzdolabının alt rafında 24 saat bekletilir.
- Sivas köftesi, diğer köftelere göre daha ince bir şekilde hazırlanır.
- Kış mevsiminde köfte harcına 2 dilim bayat somun ekmeğin içi katılır.
- Yaz mevsiminde az miktarda un ve kırmızı biber konulur.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR