ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SURA

Sura

Sura

Ege ve Marmara mutfağının oldukça lezzetli bir tarifini sizlere sunuyoruz. Hem Manisa, hem de Balıkesir ile özdeşleştirilen sura yemeği, kuzu eti  ve pilav ile hazırlanır. Sura yapımında genellikle büyük kaburga eti kullanılır. Baharatlı pilavın üzerine et eklenir ve bu şekilde servis edilir. Özellikle kalabalık sofralarda sık sık yer verilir. Peki, sura nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, sura yemeği için tarif detaylarına geçebiliriz.

Yöresel tatlar arasında yer alan keşkek ve tirit tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sura Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 kg kuzu eti (kaburga veya sağ ön kol)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 12 su bardağı ılık su

Sura Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak etin üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirin ve her tarafını ovun.
  • Kaburga kısmını koltuk altına kadar açın. İçini pilavla dolduracağımız için tamamen açmayın.
  • Pirinci ılık su ile yıkayarak suyunu süzdürün. Bir kabın içerisine alın.
  • Pirincin üzerine kimyon, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın.
  • Hazırladığınız pilavlı harcı, kaburga boşluğunun içine doldurun ve üzerine 12 bardak ılık su ekleyin.
  • Açık kısımları kalın iplikle dikin ve kaburgayı sura tepsisine yerleştirin.
  • Etin üzerine karabiber ve kimyon serpiştirin. Sura tepsisine de 2 bardak su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, hazırladığınız yemeği yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından kaburganın içini açın ve servis tabaklarına pilavı koyun.
  • Pişen eti de kesin ve pilavın üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Sura Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yemeğe ismini veren sura tepsisini, bu tarifte kullanmak oldukça önemlidir.
  • Eti mutlaka tuzla ovalayın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
  • Pilavı ılık suda 5-10 dakika bekleterek fazla nişastasını akıtabilirsiniz.
  • Sevdiğiniz baharatları da pilav harcına ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!