ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU GERDAN

Kuzu Gerdan

Kuzu gerdan

Şef Mehmet Dağ’dan kuzunun boyun bölgesinden elde edilen et ile lokum kıvamında kuzu gerdan tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 5 malzemeden oluşan kuzu gerdan yemeğini, sebze karışımıyla servis edebilirsiniz.

Kuzu sırt sarma ve kuzu burger tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

4 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Gerdan Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 kg kuzu gerdan
  • Deniz veya kaya tuzu
  • 1 dal biberiye
  • Tane karabiber
  • 2 diş sarımsak

Kuzu Gerdan Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş bütün gerdana tuz ve arzu ettiğiniz miktarda tane karabiber ile sarımsağı ekledikten sonra zeytinyağı ile iyice ovun.
  • Fırın kağıdının ortasına gerdanı yerleştirin ve üzerine bir dal biberiyeyi bütün olarak koyduktan sonra sıkıca bohça seklinde kapatın.
  • Bu bohçanın etrafını da alüminyum folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki buharlı fırında 4 saat süreyle pişirin.
  • Fırınınız buharsızsa alt tepsiye ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarak buharlı bir ortam oluşturun.
  • Sürenin sonunda fırından alın ve alüminyum folyo içerisinde 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

ChefMahmutCayli 27 Ekim 2020, 14:10

harika oldu bravo


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!