Kuzu Gerdan

24 Haziran 2024 tarihinde güncellendi.
Kuzu Gerdan

Şef Mehmet Dağ’dan kuzunun boyun bölgesinden elde edilen et ile lokum kıvamında kuzu gerdan tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 5 malzemeden oluşan kuzu gerdan yemeğini, sebze karışımıyla servis edebilirsiniz.

Kuzu sırt sarma ve kuzu burger tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 4 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kuzu Gerdan için

Malzemeler

  • 1,5 kg kuzu gerdan
  • Deniz veya kaya tuzu
  • 1 dal biberiye
  • Tane karabiber
  • 2 diş sarımsak
Kuzu Gerdan

Nasıl Yapılır

  1. Temizlenmiş bütün gerdana tuz ve arzu ettiğiniz miktarda tane karabiber ile sarımsağı ekledikten sonra zeytinyağı ile iyice ovun.
  2. Fırın kağıdının ortasına gerdanı yerleştirin ve üzerine bir dal biberiyeyi bütün olarak koyduktan sonra sıkıca bohça seklinde kapatın.
  3. Bu bohçanın etrafını da alüminyum folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki buharlı fırında 4 saat süreyle pişirin.
  4. Fırınınız buharsızsa alt tepsiye ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarak buharlı bir ortam oluşturun.
  5. Sürenin sonunda fırından alın ve alüminyum folyo içerisinde 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis edin.
Servis Önerisi

Alüminyum folyo içerisinde 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis edin.

Püf Noktası

Alt tepsiye ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarak buharlı bir ortam oluşturun.

Yorumlar
avatar
ChefMahmutCayli YORUM 27 Ekim 2020, 14:10
harika oldu bravo

Benzer Tarifler

Lezzet Logo