ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KIYMALI YUFKA KESESİ

KIYMALI YUFKA KESESİ

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı yufka kesesi tarifi için malzemeler
  • 2 hazır yufka1 küçük soğan2 çorba kaşığı sıvıyağ500 gr yağsız kıyma4 yumurta sarısı4 dal maydanoz sapıTuz
  • karabiber
Kıymalı yufka kesesi Nasıl Yapılır

Bir yufkayı dörde katlayın. Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kâse ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin. 4 yuvarlak yufka parçası elde edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kesin.

Soğanı kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.

Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın. Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin. Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın. Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.