ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ SÖĞÜRME

SÖĞÜRME

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Söğürme tarifi için malzemeler
  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kıyılmış maydanoz
Söğürme hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip kabuğunu soyun. İçini parmak kalınlığında doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ekleyip Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan, tuz ve şekeri ilave edin. Sarımsakları kıyıp ekleyin. 1 çay bardağı suyu ilave edip pişirin. Suyu tamamen azalınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Akdeniz mutfağında biber ve patlıcanın özel bir yeri vardır. Bu sebzelerle yapılan nefis mezeler bölgenin en beğeniyle yenen lezzetlerinin başında gelir.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:30:21

ya bu yemek hangi yörenin yemeği bilen varmı

Misafir12.10.2016 17:32:45

Bu yemek antebe ait bir yemektir.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!