ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ SÖĞÜRME

Söğürme

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Söğürme Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kıyılmış maydanoz

Söğürme Nasıl Yapılır?

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip kabuğunu soyun. İçini parmak kalınlığında doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ekleyip Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan, tuz ve şekeri ilave edin. Sarımsakları kıyıp ekleyin. 1 çay bardağı suyu ilave edip pişirin. Suyu tamamen azalınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Akdeniz mutfağında biber ve patlıcanın özel bir yeri vardır. Bu sebzelerle yapılan nefis mezeler bölgenin en beğeniyle yenen lezzetlerinin başında gelir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!