Buğu Kebabı

Buğu Kebabı
09 Ekim 2020

Kırmızı et, sebze ve kaşar peynirinin bir arada kullanıldığı nefis bir tarifimiz var. Ülkemizde kebap denildiğinde aklan şişe geçirilen etler gelse de, bu kez farklı ve leziz bir tarifle karşınızdayız. Erzincan yöresi ile özdeşleşen buğu kebabı, et ve sebzelerin yumuşayana kadar pişirilmesiyle hazırlanır. Daha sonra et ve sebzeler güveçte kaşar peyniri ile buluşur ve fırına verilir. Peki, evde buğu kebabı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, buğu kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak orman kebabı, cağ kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Buğu Kebabı için

Malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı eti
  • 150 gram arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 2 adet kapya biber
  • 2 çay bardağı bezelye
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
Buğu Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede yüksek ateşte etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Etleri yumuşayana kadar pişirin.
  2. Farklı bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve arpacık soğanı koyarak kavurun.
  3. Üzerine patates, kapya biber ve havuçları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  4. Bezelyeyi, yumuşayan etleri, tuz, karabiber ve sarımsağı da havuçların üzerine ekleyin.
  5. 2 su bardağı et suyunu diğer tencereye ilave edin. Suyun yarını çekene kadar bu şekilde pişirin.
  6. Kebap piştikten sonra ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
  7. Üzerine beşamel sosu yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin.
  9. Buğu kebabını, kibrit patates ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buğu Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Etleri daha kısa sürede haşlamak için, düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
  2. Eti nasıl mühürleyeceğinizi bilmiyorsanız, et mühürleme teknikleri yazımızdan faydalanabilirsiniz.
  3. Kebabı büyük bir kap yerine, küçük güveçlerde pişirerek de servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Buğu Kebabı Kaç Kalori?

  1. Buğu kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo